Ordinacija 15.3.2017.

Prof dr. Višeslav Hadži-Tanović: Zašto je dobro da se deca bave sportom.
Narodni učitelj Vasa Pelagić:  Ako dete mokri u postelji ne treba ga grditi ni tući. Ako bi tražili krivca to sigurno ne bi bilo dete…

Psiholog Marija Milenković: Mnogi muškarci se ne odlučuju olako za ozbiljnu vezu. Neki na samu pomisao da bi trebalo da sa jednom ženom ostanu do kraja života, pobegnu glavom bez obzira. Zbog čega se muškarci toliko plaše braka i ozbiljnih veza?

Narodni učitelj Vasa Pelagić:  Zašto opada kosa.

Nutricionista Verica Djokić: Redovno konzumiranje tune ima pozitivan učinak na kardio-vaskularni sistem. Velika količina omega-3 masnih kiselina koje sadrži, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i ugrušaka u arterijama, a i poboljšava rad srca. Osim toga, poboljšava nivo holesterola, a i smanjuje mogućnost moždanog udara. Ove kiseline takođe pomažu u regulaciji kilaže i podstiču lučenje leptina, hormona koji reguliše unos hrane, telesnu težinu i metabolizam.

Dipl ing. Ivana Tomić: O korisnim svojstvima biljke jagorčevina.

Ordinacija je emisija koja traje 30 minuta i na našem Portalu ćete gledati nove epizode svakog radnog dana.
Serijal je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života.
Osim saveta koje gledaocima daju stručnjaci iz pomenutih oblasti, u serijal je uključen i koncept igranog programa tako da se u ulozi narodnog učitelja, Vase Pelagića, pojavljuje doajen našeg glumišta, gospodin Toma Kuruzović.
Voditelj: Dr. Nada Macura

Leave a Comment