Da selidba prođe što bezbolnije: Kako da pronađete savršeni stan za sebe?

Bez obzira na to da li započinjete školovanje u drugom gradu, odlučujete da osnujete svoju porodicu ili iz bilo kog drugog razloga želite da se odvojite od roditelja i napokon počnete da živite samostalno, selidba vam nikada ne može pasti lako, što kada uzimamo u obzir emocije i psihološku pozadinu cele priče, što kada uzimamo u obzir organizacioni deo preseljenja. Dakle, poenta je da nije tako jednostavno kao što se može činiti, ali to ne znači da sebi ne možete da obezbedite neke olakšavajuće okolnosti kako bi makar neki deo ovog životnog ciklusa prošao bezbolno.

Koja je najvažnija stvar u celokupnom procesu selidbe? Naravno, stan. Da bi vaš novi, samostalni život išao u dobrom i željenom pravcu, potrebno je da pronađete stan koji predstavlja savršenu osnovu za vaš novi dom i koji ćete kasnije, u svom stilu i po svom ukusu, urediti i ukrasiti. Ali, kako pronaći savršeni stan za sebe?

Pretraga

Hajde da krenemo od same pretrage. Da biste bili sigurni da ćete odabrati i pronaći najbolji stan koji vam je potreban, potrebno je i da sama pretraga stanova bude što šira i sveobuhvatnija. U obzir dolaze oglasi za izdavanje ili prodaju nekretnina, što na internetu, što u štampi, a uvek se možete okrenuti i agencijama za nekretnine koje nude profesionalnu pomoć u ovim nimalo lakim životnim izborima. Svakako, naš savet je da za početak jednostavno krenete od Google pretraživača u koji ćete uneti fraze poput prodaja stanova Beograd“ ili „izdavanje stanova Beograd“ pa ćete već videti gde će vas surfovanje internetom odvesti. Definitivno imamo tu sreću da živimo u vremenu interneta i brze i lake pretrage svega što nam je potrebno, pa su velike šanse da već u ovoj prvoj fazi pronađete nekoliko nekretnina koje vam se dopadaju i za koje ćete zakazati razgledanje.

Poseta

Nakon što ste odabrali stanove koji su vam privukli pažnju i za koje ste zakazali razgledanje, vreme je da sve te lokacije posetite i uživo procenite da li neki od tih stanova zaista mogu da budu vaš novi dom. Iako je uglavnom izbor na vama, nikada nije naodmet povesti sa sobom makar jednu osobu od poverenja koja će sa vama proveriti sve detalje. Vrlo je moguće da od uzbuđenja vi zaboravite nešto da pitate ili pogledate, ali je zato tu vama je vaša pratnja. Uostalom, dve glave uvek misle bolje nego jedna, zar ne?

Analiza

I, došli smo do finalnog kruga. Nakon što ste pronašli zanimljive ponude stanova, a većinu njih i lično obišli i razgledali, vreme je da donesete konačnu odluku. Prilikom krajnjeg odlučivanja, na umu morate da imate sve – cenu, kvalitet, lokaciju… Sve što vam je bitno za vaš savršen dom! Na primer, stanovi na Novom Beogradu mogu da budu savršeni za život ukoliko volite blokove zgrada, ukoliko vam je bitno da je veza sa drugim delovima grada dobra, da imate dovoljno prostora za parkiranje, ali i mnogo parkića za odmor i uživanje. Tu je i reka, kej sa divnim kafićima i restoranima, šoping centri i sve što vam je potrebno za kvalitetan život. Sa druge strane, stanovi na periferiji Beograda su sasvim sigurno jeftiniji iako u svojoj okolini možda nemaju sve što je vama bitno. Stanovi u centru grada su definitivno za poželeti jer gotovo da ispunjavaju sve kriterijume savremenih ljudi, iako su njihova kupovina ili iznajmljivanje namenjeni onima sa nešto dubljim džepom. Upravo zato je bitno da u obzir uzmete sve faktore kako biste pronašli za sebe najbolje rešenje, iako ćete neki kompromis sigurno morati da napravite.

Leave a Comment