BALET “THE CAR MAN”  NA VELIKOM PLATNU BIOSKOPA FONTANA

Pravi plesni spektakl “The Car Man” Metjua Borna očekuje sutra od 19h gledaoce u bioskopu Fontana, u okviru programa PLESNI DIJALOZI I OPERA GALA NA VELIKOM PLATNU.

THE CARMAN by Bourne, , Choreography and Direction – Mathew Bourne, Music- Bizet, Designs – Lez Brotherston, Churchill Theatre, Bromley, London, UK, 2015, Credit – Johan Persson/

Muzika ovog modernog baleta bazirana je na kompozicijama čuvene “Karmen” Žorža Bizea, uz dodatne kompozicije Terija Dejvisa. Ipak, priča se potpuno razlikuje od “Karmen”. Sam Metju Born je istakao da je svestan da pojedini likovi podsećaju na likove iz opere “Karmen”, ali da se on u radu oslanjao na poznatu novelu “Poštar uvek zvoni dvaput”, američkog pisca Džejmsa Kejna. Zizi Stralen briljira u ulozi Lane, za koju je i osvojila nagradu “National dance awards” u Londonu pre dve godine. Pored nje igraju I Alan Vincent, Dominic North, Kate Lyons, Christopher Trenfield. Radnja baleta odvija se tokom sredine prošlog veka i prati život mladih ljudi u jednom malom gradu u  Americi. Njihovi snovi i strasti bivaju uništeni dolaskom mladog stranca u njihovo okruženje, jer stanovnike obuzimaju pohlepa, žudnja, izdaja i osveta.

Leave a Comment